Jul
  Korg
  Ljus
  Näver
  Textil
  Trä
  Ull
HISTORIK
Hemslöjden Borås är ett välkänt begrepp med gamla anor, en butik etablerades redan 1934. Butiken lades ner 1991 och verksamheten fortsatte som grossist, tyvärr med alltför stor inriktning på "krafs" vilket senare visade sig vara ödesdigert. Hemslöjden Borås tappade sin själ!

1999 övertog Louise Höglund rörelsen, nu med tillägget Sjuhärad för att betona betydelsen av hemslöjd från samtliga de sju häradena: Mark, Kind, Redväg, Veden, Ås, Gäsene och Bollebygd.

Vår ambition är att söka tillbaka till det ursprungliga: tradition, kvalitet, hantverk i nygammal tappning!

Sjuhäradsbygden är full av fina traditioner inom hemslöjd, ett hantverk som var nödvändigt för att överleva. De magra tegarna gav inte så mycket varför,som i många andra sammanhang, "nöden blev uppfinningens moder". Varorna såldes land och rike runt av Knallarna, bygdens gårdfarihandlare som redan på 1600-talet fick Kunglig rättighet att sälja varor över hela landet.

Idag är det Hemslöjden Borås/Sjuhärad som tagit över vad Knallen gjorde. Fässingen, påsen som Knallen bar varorna i, kommer nu till er via Internet. Med modern teknik kan vi visa ett ständigt aktuellt sortiment, Louise jagar ständigt efter nya produkter som omgående kan presenteras på denna hemsida. Dessutom visar vi upp oss på Formex-mässan i Stockholm.

Modern teknik i all ära, roligast är ändå att prata med varandra. Beställningar, frågor, tips/ideer tas med glädje emot på telefon 033-104848.

Välkommen till Hemslöjden Borås/Sjuhärad - tradition, kvalitet i nygammal tappning!
Hemslöjden Borås/Sjuhärad AB    Björnbärsvägen 16    SE-456 62 Hunnebostrand    
Tel +46 33 104848     Mobil +46 704 836011
  
  louise@hemslojd.nu